Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κουλουράκια νηστίσιμα με ταχίνι

Κουλουράκια νηστίσιμα με ταχίνι

Περιγραφή

Κουλουράκια με ταχίνι χωρίς λάδι. Για όσους νηστεύουν και από λάδι, και όχι μόνο. Είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

Συστατικά

  • 1 κούπα ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα( προαιρετικά)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 4 -4 ½ κούπες αλεύρι γοχ
  1. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ταχίνι , τη ζάχαρη , το ξύσμα και την κανέλα( αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  2. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα ,αλείφουμε ένα ταψί με λάδι από το ταχίνι.

Σας προτείνουμε