Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μπάρες δημητριακών

Μπάρες δημητριακών

Περιγραφή

Σπιτικές μπάρες δημητριακών νόστιμες και υγειινές! Δοκιμάστε τις και δεν θα ξανααγοράσετε έτοιμες!

Συστατικά

  • για την 1η φάση:
  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • για την 2η φάση:
  • 2 φλ. βρώμη
  • 5 ξερά βερίκοκα
  • 1κ.σ. σταφίδες
  • ½ φλ. φαγόπυρο
  • 2κ.σ. αμυγδαλόψυχα
  • ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • ½ φλ. σοκολάτα σε νιφάδες(μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα)
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη και 1κ.γ. κανέλα σκόνη
  1. Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση…
  2. Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη (ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο. Τέλος βάζω και το μέλι
  3. Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2
  4. Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..
  5. Με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα
  6. Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…
  7. Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω από τη θέση τους τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την συνταγή μας την έστειλε η διατροφολόγος διαιτολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου.Έχει δημοσιευθεί επίσης και στο diatrofi.gr. Είναι δοκιμασμένες από τα χεράκια της και είναι πεντανόστιμες

Σας προτείνουμε