Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Cheesecake(Τσιζκέικ) για όλους!

Cheesecake(Τσιζκέικ) για όλους!

Περιγραφή

Είναι ένα εύκολο, θεωρώ, γλυκό, ελαφρύ που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς

Συστατικά

  • 1 πακέτο πτι-μπερ και 8 μπισκότα επιπλέον
  • 1 βούτυρο soft των 250 γρ.
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουτί μόρφατ (φυτική σαντιγύ)
  • 1 κουτί φιλαδέλφια (τυρί κρέμα)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλυτζανάκι λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  1. Για να κάνουμε τη βάση χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το βούτυρο και την κανέλα. Μόλις γίνουν μία μάζα, τα στρώνουμε σε φόρμα με σούστα και βάζουμε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα), ώστε να γίνει η βάση μας συμπαγής.
  2. Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ με το νερό, προσθέτουμε 2/3 του ζαχαρούχου, το τυρί και το λεμόνι στο μίξερ.
  3. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο (κατάψυξη), τρώνουμε την κρέμα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  4. Για τη σάλτσα από πάνω χτυπάμε τη μαρμελάδα με 1 κουταλιά νερό και 1 κουταλιά κονιάκ. Αφού περάσουν οι 2-3 ώρες, στρώνουμε τη σάλτσα στο γλυκό και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την ποσότητα της κανέλας και του λεμονιού την καθορίζει ο καθένας όπως θέλει, ανάλογα με τις γευστικές του προτιμήσεις. Προτιμήστε τη μαρμελάδα φρούτα του δάσους, πάει πιο πολύ στο γλυκάκι μας. Το κονιάκ εάν θέλετε το προσθέτετε, απλώς δίνει μια πιο ωραία γεύση στη σάλτσα (και δεν είναι μεγάλη ποσόσητα εάν φοβάστε για τους μικρότερους δοκιμαστές). Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε