Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Γλυκόξινα κεφτεδάκια

Γλυκόξινα κεφτεδάκια

Περιγραφή

Ενα διαφορετικό φαγητό για ένα διαφορετικού τύπου γεύμα!

Συστατικά

 για τα κεφτεδάκια

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλακι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire sauce
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό

              για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι ή 1/4 (ότι θέλετε)
  • 1/4 φλυτζάνι πικάντικη σάλτσα από σόγια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 & 1/2 κουτάλι σούπας κόρν φλάουερ
  1. Για τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε όλα τα συστατικά, φτιάχνετε περίπου 20 μπαλάκια. Βάλτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  2. Πρίν τα βάλω στον φούρνο τα μπίγω μ' ένα πιρούνι.
  3. Αφού έχουν ψηθεί για 10 λεπτά τα μπίγω ξανά μ' ένα πηρούνι και τα γυρίζω από την άλλη μεριά ώστε να ψηθούν ομαλά.
  4. 4. Καθώς ψήνονται τα κεφτεδάκια , ετοιμάζετε την σάλτσα:
  5. Για τη σάλτσα ,στραγγίζετε (αδειάζετε) τον χυμό της κονσέρβας του ανανά και ρίξτε τον χυμό ανανά σ' ένα τηγάνι, προσθέστε την καφέ ζάχαρη, το ξύδι, την σάλτσα σόγιας, την πιπεριά και το νερό.
  6.  Ανακατεύετε όλα αυτα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7.  Κλείστε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράστε για 20 περίπου λεπτά. Ρίξτε το κορν φλάουερ διαλυμένο σε κρυο νερο. Ανακατεύετε συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρώς να δέσει. Προσέξτε μην καεί!! Ανακατευέτε ανά 5 λεπτά .Πάρτε το από την φωτιά.
  8.  Προσθέστε τα κεφτεδάκια.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εγώ προσπαθώ να μουσκέψω τα κεφτεδάκια στην σάλτσα για λίγες ώρες πριν τα σερβίρω. Συνήθως πριν τα σερβίρω προσθέτω 1/4 της κονσέρβας ανανά , τα κόβω σε κομμάτια μέσα στο μείγμα σάλτσας. Τα σερβίρετε ζεστά. Συνηθως με ρύζι. Επίσης, επειδή είναι αρκετά έντονη η γλυκιά του γεύση μπορείτε να ελαττώσετε την ποσότητα της ζάχαρης

Σας προτείνουμε