Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Περιγραφή

Χοιρινό κότσι με μυρωδικά και πατάτες στο φούρνο...λιώνει στο στόμα.

Συστατικά

  • 4 κότσια 2 κιλά περίπου
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • βασιλικός φρέσκος
  • δεντρολίβανο,θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 2 κλωναράκια σέλινου
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού.
  1. Πλένουμε τα κότσια και τα αλατίζουμε γύρω γυρω. Κάνουμε τρυπούλες και γεμίζουμε με τις φετούλες σκόρδου και τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε και θυμάρι.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα , το λεμόνι και το ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κότσια.Αφήνουμε με τη μαρινάδα όλο το βράδι, αν έχουμε χρόνο , αν όχι τα μεταφέρουμε κατευθείαν σε γάστρα.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από τις πατάτες και κλείνουμε το καπάκι.
  3. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για μία ώρα, ανοίγουμε το καπάκι , ξανααλείφουμε με το μίγμα μουστάρδας και ξανακλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς για μίαμιση ώρα περίπου.Ανά μισή ώρα περίπου τα αναποδογυρίζουμε κάθε φορά. Προσθέτουμε και τις πατάτες , τις αλατίζουμε, βάζουμε λίγο μίγμα θυμάρι, δεντρολίβανο ,τις πασαλίβουμε με το μίγμα μουστάρδας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα. Αν έχει πιει όλο το ζουμί πριν βάλουμε τις πατάτες , βαζουμε λίγο νεράκι, μισό ποτήρι ή χυμό πορτοκαλιού. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  4. Και έτοιμο!!!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν δε σας φτάσει το μίγμα μουστάρδας , φτιάξτε κι άλλο.

Σας προτείνουμε