Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ριζότο με γαρίδες

Ριζότο με γαρίδες

Περιγραφή

Ένα υπέροχο χυλωμένο ριζότο με γαρίδες και μανιτάρια, αρωματισμένο με πορτοκάλι.

Συστατικά

  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 ασπρομανίταρα κομμένα κομματάκια
  • 2 ποτήρι α κρασιού κρασί λευκό
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι ,πιπέρι, κύμινο
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τις γαρίδες με τα μανιτάρια μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες .Λίγα λεπτά και σβήνω με το ένα ποτήρι κρασί. Ρίχνω και το χυμό πορτοκάλι και αλάτι και αφήνω να πάρουν μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και αφαιρώ τις γαρίδες.
  2. Σε μία κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με το άλλο ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι ,κύμινο και ρίχνω κουτάλα κουτάλα το ζωμό και ανακατεύω συνεχώς. Μόλις πίνει το ζωμό (όχι εντελώς) ρίχνω το επόμενο. Τελευταίο ρίχνω και το ζουμί που έβρασαν οι γαρίδες , και τα μανιτάρια και ανακατεύω. Προσθέτω τον άνηθο και αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτοντας την παρμεζάνα. Σε 16 λεπτά περίπου είναι έτοιμο το ριζότο μας.
  3. Σερβίρω αμέσως και στολίζω με τις γαρίδες.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε