Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μοσχαρίσιο με ντοματίνια confit

Φιλέτο μοσχαρίσιο με ντοματίνια confit

Περιγραφή

Μοσχαρίσιο φιλέτο με ντοματίνια confit και aioli dressing.

Συστατικά

  • 500γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1/2 κούπα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο και βασιλικό) 200γρ. aioli dressing *
  • αλάτι, πιπέρι
  • AIOLI DRESSING
  • 1 σκόρδο , 1 κρόκο αβγού , 1 κ.σ. μουστάρδα dijon , 285ml ελαιόλαδο , Λεμόνι (στη γεύση) , 3 φύλλα βασιλικού (στην γεύση) αλάτι, πιπέρι.
  • ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CONFIT
  • 200γρ. ντοματίνια, 75ml ξίδι balsamico άσπρο , 125ml ελαιόλαδο, 1 σκόρδο, 1/2 κούπα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο και βασιλικό) , αλάτι, πιπέρι.
  • Αναμειγνύουμε το φιλέτο με όλα μας τα υλικά (μυρωδικά και ελαιόλαδο) και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 60 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα ντοματίνια confit. Παίρνουμε τα ντοματίνια και τα αναμειγνύουμε σε ένα ταψί με όλα τα υλικά (ξίδι, σκόρδο, μυρωδικά, ελαιόλαδο) και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

                ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τον κρόκο του αβγού με την μουστάρδα και προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Έπειτα από μία ώρα, παίρνουμε το φιλέτο μαριναρισμένο από το ψυγείο και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, από 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για το λιγότερο 20 λεπτά (για rare και όσο θέλετε για well done).

               ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Αφού ψηθεί το φιλέτο, προσθέτουμε τα ντοματίνια confit και τα τοποθετούμε πάνω στο φιλέτο μας. Στο τέλος το γαρνίρουμε με το aioli dressing.
  • Συνοδεύετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε