Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Pancakes με σάλτσα βατόμουρου

Pancakes με σάλτσα βατόμουρου

Περιγραφή

Pancakes με σάλτσα βατόμουρου...γλυκόξινη γεύση!

Συστατικά

    για τα pancakes
    1 κούπα και 1/3 αλεύρι
    1 και μισή κουταλιά μπέικν
    1 κουταλιά ζάχαρη
    1 κουταλάκι αλάτι
    1 κούπα γάλα
    3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
    1 αυγό
    1 βανίλια

    για τη σάλτσα
    200 γρ βατόμουρα
    1 κουταλάκι μαργαρίνη
    3 1/2  κουταλιές μαύρη ζάχαρη

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Πλένουμε τα βατόμουρα και τα αφήνουμε σε ένα μπωλ στο ψυγείο, για μία ώρα περίπου, για να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε τα βατόμουρα με τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, να λιώσει, το βάζουμε στο δυνατό, γυρνάμε μια δυο φορές, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε λίγο 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

    Για τα pancakes, βάζουμε  σε ένα μπωλ πρώτα τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη μαργαρίνη  και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη. Έτοιμο το μίγμα μας.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε  λίγη μαργαρίνη και μετά παίρνουμε με την κουτάλα από το μίγμα και ρίχνουμε στο τηγανάκι. Γίνονται σχεδόν αμέσως. Μόλις κάνουν τις πρώτες τρυπούλες τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με σάλτσα και έτοιμα!

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε