Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σαλάτα με σπαράγγια

Σαλάτα με σπαράγγια

Περιγραφή

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το σπαράγγι συνοδεύει ευχάριστα το κοτόπουλο, το ψάρι ή το κρέας. Θαυμάσιο σε σαλάτα…προσθέτει πλούσια γεύση, στο τραπέζι σας, ενώ η ουδέτερή του γεύση, το κάνει να ταιριάζει με όλα!!!..

Συστατικά

  • 150-200γρ. σπαράγγια(για 1 μερίδα σαλάτα)
  • ξύδι (λευκό) ή λεμόνι
  • κρεμμύδι (για όσους το αγαπούν)
  • άνιθος (ή πιπέρι)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  1. Πλένω τα σπαράγγια, καθαρίζουμε τη φλούδα τους.
  2. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, ή με ένα μαχαίρι. Είναι καλό να αφαιρεθούν τα δύο τρίτα του βλαστού, προς τη βάση του σπαραγγιού.
  3. Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε ολόκληρα, ενώ μια συμβουλή για να μη σπάσουν, είναι πριν τα βράσουμε να τα δένουμε με κλωστή σε ματσάκι ή διαφορετικά εάν τα θέλουμε σε κύβους, μπορούμε να τα κόψουμε.
  4. Τα σπαράγγια πρέπει να είναι καλοβρασμένα, γιατί διαφορετικά οι ίνες που έχουν, αλλοιώνουν τη γεύση τους.
  5. Τα βάζω να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που βράζει…
  6. Τα αφήνω για 15-20 λεπτά…
  7. Τα σουρώνω και τα τοποθετώ σε ένα πιάτο.
  8. Σε ένα μπόλ, βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, που αγαπώ (ψιλοκομμένο το κρεμμύδι ή ο άνιθος), τα κάνω σώς και περιχύνω τα σπαράγγια.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μια σαλάτα τόσο θρεπτική, με μικρή θερμιδική αξία και τεράστια θρεπτική. Απολαύστε την όπως την αγαπάτε - κρύα ή ζεστή. Τη συνταγή μας την έστειλε η Βασιλική Παπαδοπούλου. Ευχαριστούμε Βασιλική!!!

Σας προτείνουμε