Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μαύρες πέννες με τόννο

Μαύρες πέννες με τόννο

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο πιάτο. Μαύρες πένες με κονσέρβα τόννου και βασιλικό.

Συστατικά

  • 250 γρ. μαύρες πέννες
  • 1 κονσέρβα τόννου σε νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά)
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε κατσαρόλα με νερό ,αλάτι και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
  2. Τα βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά, να κρατάνε.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που βράσανε. Τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά σουπας ελαιόλαδο ανακατεύοντας.
  4. Ετοιμάζουμε τον τόννο. Στραγγίζουμε τον τόννο από το νερό. Σε ένα αντικολλήτικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο 2 λεπτά και μετά ρίχνουμε τον τόννο και τον πατάμε με την κουτάλα να ανοίξει και να απλωθεί. Σβήνουμε με το νερό που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αλατίζουμε , πιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με έξτρα βασιλικό και παρμεζάνα αν θέλουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορούμε να σβήσουμε τη σάλτσα μας με κρασί λευκό αν θέλουμε για περισσότερο άρωμα.

Σας προτείνουμε