Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πράσα λαδερά

Πράσα λαδερά

Περιγραφή

Πράσα λαδερά με σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό.

Συστατικά

  • 1 κιλό πράσα σε ροδέλες μήκους ενός δαχτύλου
  • 1 χούφτα μαίντανός
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  1. Σε κατσαρόλα προσθέτω ελαιόλαδο και το ζεσταίνω. Προσθέτω τα πράσα να σοταριστούν για 3-4 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να πάρουν μια βράση. Προσθέτω και νερό, ίσα ίσα να τα μισοσκεπάζει και μαγειρεύω το φαγητό μου. Προς το τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό και μαγειρεύω έως ότου μαλακώσουν τα πράσα και να δέσει η σάλτσα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Τα πράσα να γίνουν μαλακά, αλλά όχι να λιώνουν. Γύρω στο μισάωρο μου πήρε εμένα. Φωτιά σε μεσαία ένταση. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή και λίγο σέλινο.

Σας προτείνουμε