Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ζαμπονοτυρόπιτα express

Ζαμπονοτυρόπιτα express

Περιγραφή

Η πιο γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα....

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
1/3 κουταλάκι ζάχαρη
100 γρ ζαμπόν τριμμένο ή 3-4 φέτες
100 γρ γκούντα τριμμένη
λίγα τρίμματα φέτας (προαιρετικά)
έναν κρόκο αυγού για να αλείψουμε τη σφολιάτα
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για να πασπαλίσουμε

Ανακατεύουμε τον πελτέ,το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας αφού το αποψύξουμε και αλέιφουμε στο μισό φύλλο το μίγμα του πελτέ.
Από πάνω βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή τα τρίμματα ζαμπόν, την γκούντα και τη φέτα. Κλείνουμε με το άλλο μισό και πατάμε τις άκρες να κλείσει καλά.  Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20-25 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε