Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Περιγραφή

Μπουκίτσες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα με πιπεριές και ανανά

Συστατικά

  • 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη μπαστουνάκια
  • 3 φέτες ανανά από κονσέρβα σε φετάκια
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ½ φλιτζάνι ζουμί από την κονσέρβα ανανά
  • ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης και το χυμό που θα βγάλουν οι 3 φέτες ανανά όταν τους κόψουμε φετάκια.
  2. Πλένω καλά το φιλέτο κοτόπουλου και τα κόβω σε μπουκιές. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το φιλέτο μέχρι να ασπρίσει και έπειτα προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί.
  3. Αφήνουμε λίγο να σοταριστούν 5-6 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω και τη σάλτσα και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
  4. Σερβίρω συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε