Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Πατάτες γιαχνί με λουκάνικα

Πατάτες γιαχνί με λουκάνικα

Περιγραφή

Πατάτες με ωραία σάλτσα ντομάτας εμπλουτισμένη με μικρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου

Συστατικά

  • υλικα για 4 ατομα
  • εναμισυ κιλο πατατες μετριου μεγεθους
  • τρια χωριατικα λουκανικα κομμενα σε λεπτες ροδελες
  • δυο ντοματες ψιλοκομενες
  • μισο ποτηρι κρασιου ελαιολαδο
  • μια κουταλια ντοματοπελτε
  • ενα μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • ενα ξυλακι κανελας
  • ανηθο,μαιντανο,βασιλικο,λιγο σκορδο σκονη
  • ενα ποτηρι νερο ζεστο
  • αλατι ,πιπερι
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες ,τις τεμαχίζουμε σε τέσσερα κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό με λεμόι για να μην μαυρισουν.Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε το ελαιόλαδο το κρεμμυδι και τα λουκανικα και τα τσιγαριζουμε ελαφρα μεχρι να ροδισουν.Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ριχνουμε στη κατσαρολα και ανακατευουμε για δυο λεπτα ολα τα υλικα μαζι.Ριχνουμε στη κατσαρολα το ζεστο νερο με τα υπολοιπα υλικα ,ανακατευουμε και μαγειρευουμε για περιπου 40 λεπτα σε χαμηλη φωτια εως οτου χυλωσουν οι πατατες και μεινουν με την σαλτσα τους,Το φαγητό σερβίρετε χλιαρο και συνοδευεται με ενα κρασι MERLOT

Λίγα Μυστικά Ακόμα

ειναι σημαντικο να προσεξουμε να μην τσιγαριστει πολυ το κρεμμυδι για να μην μας γινει βαρυ το φαγητο και να σιγοψηθει για να χυλωσει και να γινει ωραια η σαλτσα μας

Σας προτείνουμε