Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Νηστίσιμα γλυκά κρακεράκια

Νηστίσιμα γλυκά κρακεράκια

Περιγραφή

Κρακεράκια με ταχίνι. Συνοδέψτε τα με ταραμά λευκό ή κόκκινο.

Συστατικά

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ μπέικιν πάουντερ
2 κ σ σουσάμι
2 κ σ ηλιόσοποροι αποφλοιωμένοι
100 γρ ταχίνι
1 κ σ μέλι
1/2 κ γ αλάτι
1/2 ποτήρι παγωμένο νερό
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και φτιάχνουμε μία ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε και το νερό και ζυμώνουμε. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και την απλώνουμε καλά. Το πάχος ζύμης πρέπει να είναι 1-2 εκατοστά. Με κουπ ατ στόγγυλο φτιάχνουμε στρόγγυλα κρακεράκια.Αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι της Ελένης Γκολοβόδα από το βιβλίο της Τα περί μαγειρικής από την Ελένη. Η κυρία Γκολοβόδα είνα τηλεοπτική μαγείρισσα στο δίκτυο τηλεόρασης του νομού Σερρών. Το βιβλίο θα το βρείτε στο site www.disigma.gr
Εγώ έπλασα μακρόστενα μπαστουνάκια και έγιναν σαν κριτσίνια. Πολύ γευστικά.Να τα κάνετε λεπτά γιατί φουσκώνουν αρκετά.

Σας προτείνουμε