Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Περιγραφή

Η βασιλόπιτα της Αργυρώς. Μία βασιλόπιτα νόστιμη και σίγουρα πετυχημένη. Δοκιμάστε την.

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κιλό αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο με το μπέικιν)
  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Σε λεκάνη χτυπάμε πρώτα για 6-7 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν χτυπώντας συνέχεια στο μίξερ.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλο.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τον ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό και το κονιάκ.
  6. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι .Τινάζουμε το ταψί για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα στο ταψί.
  9. Αδειάζουμε το μίγμα της βασιλόπιτας μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  10. Μπορούμε μόλις κρυώσει να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Καλή χρονιά σε όλους!

Σας προτείνουμε