Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Διπλή μους σοκολάτας

Διπλή μους σοκολάτας

Περιγραφή

Συστατικά

  • Για την μους bitter σοκολάτας:
  • 150 γραμ. κουβερτούρα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. της σούπας κακάο
  • Για την μους λευκής σοκολάτας:
  • 150 γραμ. λευκή σοκολάτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλα ζελατίνης
  1. Για την μους bitter σοκολάτας: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το μείγμα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
  2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε την στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  3. Για την μους λευκής σοκολάτας: Μουσκέψτε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κόψτε την λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
  4. Όταν λιώσει, στραγγίστε την ζελατίνη, ρίξτε την στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
  5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε την στο μείγμα της λευκής σοκολάτας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  6. Μοιράστε τις μους σε ποτήρια ή σε μπολ και διατηρήστε τις στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε