Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κέικ απλό

Κέικ απλό

Περιγραφή

Αυτό τα κεκάκι είναι τόσο αφράτο και πολύ νόστιμο! Δοκιμάστε το. Συνταγή της αγαπημένης μου νονάς.

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 5 φλιτζάνια αλέυρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και τις βανίλιες.
  2. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και το γάλα με το χυμό και τέλος το αλέυρι. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και μοιράζουμε σε 2 βουτυρωμένες φόρμες του κέικ μιας χρήσης. Επειδή βγαίνει πολύ , γεμίζουμε τις φόρμες του κέικ μέχρι τα 2/3 και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία μικρή φόρμα του κέικ μιας χρήσης.(βουτυρωμένη)
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Όπου και να το κέρασα έκανε θραύση. Είναι απλό αλλά πεντανόστιμο.

Σας προτείνουμε