Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Κέικ νηστίσιμο με γλάσο σοκολάτας

Κέικ νηστίσιμο με γλάσο σοκολάτας

Περιγραφή

Νόστιμο κέικ με σοκολάτα για τα παιδιά μας, για την παρέα μας ακόμα και για τις μανούλες μας που νηστεύουν......

Συστατικά

  •  2 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
  •  1 1/4 κούπα ζααρη
  •  1/3 κούπα κακάο
  •  1 βανίλια
  •  2/3 κούπας σπορέλαιο
  •  3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ
  •  1 κουτί σόδα αναψυκτικό
  •  1/2 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
                Γλάσο σοκολάτας
  •  1 κουβερτούρα
  •  2 κουταλιές φυτικό βιτάμ
  •  2 κουταλιές ζάχαρη
  1.  Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ταυτόχρονα στο κάδο του μίξερ ή ακόμα και αν θέλουμε με τον αυγοδάρτη τόσο απλά!
  2.  Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 30Χ11Χ7 ή στην φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 160C.
  3. Για το γλάσο σοκολάτας,λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί.
  4.  Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και το γλασάρουμε.
  5. ~Καλή επιτύχια~

Λίγα Μυστικά Ακόμα

~ Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει τότε προσθέτουμε 1 φακελάκι μπεϊκιν. Για αλλαγή γίνεται (όπως και το δικό μου στην φωτο) να αφαιρέσουμε το κακάο και να το αντικαταστήσουμε με αλεύρι.

Σας προτείνουμε