Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κέικ νηστίσιμο με σταφίδες

Κέικ νηστίσιμο με σταφίδες

Περιγραφή

Κέικ υπέροχο για το καφεδάκι μας που δε θα καταλάβει κανείς ότι είναι νηστίσιμο.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι φαρινάπ
  • 1 ½ φλιτζάνι πορτοκολάδα με ανθρακικό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  1. Χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα και εναλλάξ πορτοκαλάδα και αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ.
  2. Στο τέλος βάζουμε τα καρύδια με τις σταφίδες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  3. Αλείφουμε μια φόρμα με μαργαρίνη ή αραβοσιτέλαιο και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε