Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Κέικ πορτοκαλιού με φρούτα !!!!

Κέικ πορτοκαλιού με φρούτα !!!!

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι νηστίσιμη και αποτελεί μια παραλλαγή του νηστίσιμου κέικ πορτοκάλι !!!!

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύδι (λευκό)
  • 1 βανίλια
  • 1 μπολ κομμένα διάφορα φρούτα (μήλα,μπανάνα,αχλάδι)
  1. Σε μια κούπα ανακατεύω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
  2. Ανακατεύω σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι και προσθέτω το ξύσμα.
  3. Προσθέτω τα στερεά και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
  4. Βουτυρώνω το ταψί και βάζω τα κομμένα φρούτα, ακολούθως ρίχνω το μείγμα κέικ από πάνω.
  5. Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40', στην χαμηλή σχάρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν δεν σας αρέσει η βανίλια βάλτε λίγη κανέλα !!! Επίσης μπορείτε αντί για χυμό πορτοκάλι να στύψετε μανταρίνι !!! Καλή επιτυχία !!

Σας προτείνουμε