Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κορνέδες

Κορνέδες

Περιγραφή

Σφολιατάκια σε χωνί γεμισμένα με κρέμα!

Συστατικά

  • 1 σφολιάτα
  • ειδικά χωνάκια αλουμινένια( για να δώσουν σχήμα)
  • 1 μαργαρίνη των 250 γρ.
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 βανίλια
  • άχνη για το πασπάλισμα
  1. Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
  2. Παίρνουμε μία λωρίδα και την τυλίγω γύρω γύρω από το χωνί.
  3. Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα φούρνου, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  4. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε.
  5. Για την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη μαργαρίνη να ασπρίσει και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφιξει.
  6. Γεμίζουμε τα σφολιατάκια μας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

1)

2)

3)

4)

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Με αυτή τη δόση της κρέμας θα περισσέψει αρκετή. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε τη μισή δόση της κρέμας ή φτιάξτε άλλη μια σφολιάτα.

Σας προτείνουμε