Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Περιγραφή

Οι πιο τραγανοί κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!

Συστατικά

  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 110 γρ. άχνη
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι μπέικιν
  • 25 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • 125 γρ. αμύγδαλα
  • επιπλέον άχνη για το πασπάλισμα
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μπέικν.
  2. Στρώνουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  4. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω από τον κάθε κουραμπιέ κάνουμε μια λακουβίτσα με το δάχτυλο για να στέκεται η άχνη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς χαμηλά για 15-20 λεπτά.
  5. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε στην άχνη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Σας προτείνουμε