Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Περιγραφή

Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη μαρμελάδα και διατηρείστε την όλο το χειμώνα.

Συστατικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη ή αν είναι ξινές λίγο παραπάνω
  • χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες

 

  1. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα 4.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα κι από πάνω τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ξαφρίζοντας συνέχεια.
  3. Στο τέλος προσθέτω και το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. Γεμίζω τα ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια με την ζεστή μαρμελάδα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ σιγοβράζω τη μαρμελάδα για περίπου 40 με 45 λεπτά. Αλλά μπορούμε να καταλάβουμε αν έγινε η μαρμελάδα βγάζοντας λίγη με το κουτάλι και ρίχνοντας από ψηλά σε ένα πιάτο. Αν κάτσει λίγο είναι έτοιμη. Ή αλλιώς αν τη ρίξουμε στο πιάτο και την χωρίσουμε με το δάχτυλό μας. Αν προσπαθήσει να ενωθεί δεν είναι έτοιμη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε