Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Περιγραφή

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι.

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλο σκόνη

               Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζ. νερό
  • 4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. μέλι θυμαρίσιο
  • καρύδι τριμμένο για το πασπάλισμα
  1. Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ
  2. Βάζω στο χυμό ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και το ρίχνω σε μια λεκάνη. Προσοχή να μην σας χυθεί γιατί θα αφρίσει. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάω με το μίξερ .Ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη ή ένα κουτάλι.
  3. Όταν αρχίζει και μαζεύεται η ζύμη γύρω από τον αυγογδάρτη ή το κουτάλι, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Ζυμώνουμε απαλά και μαζεύουμε σε μπάλα.
  4. Πλάθουμε μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς στις 2 αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.
  5. Για το σιρόπι βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5-7 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα.
  6. Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνουν 2 λαμαρίνες φούρνου. Πλάστε μικρά μελομακάρονα γιατί φουσκώνουν. Όταν τα βγάλετε ίσως είναι λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μπορείτε να παραλείψετε το σιμιγδάλι και να βάλετε μόνο αλεύρι. 9 φλιτζ.

Σας προτείνουμε