Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μηλόπιτα ολικής άλεσης

Μηλόπιτα ολικής άλεσης

Περιγραφή

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής άλεσης.Αφράτο και μυρωδάτο.

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρινάπ ολικής άλεσης
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 200 ml γάλα 2%
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • βανίλια
  • 4-5 μήλα σε φέτες
  • μαύρη ζάχαρη για γαρνίρισμα
  • κανέλα 1 κουταλάκι
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, το ξύσμα και εναλλάξ το γάλα, το χυμό και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά και σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τη μισή ζύμη, από πάνω στρώνουμε φέτες μήλου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη μαύρη και κανέλα, την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και ξαναστρώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα, ζάχαρη, κανέλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε