Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μιλφέιγ σπιτικό

Μιλφέιγ σπιτικό

Περιγραφή

Νόστιμο σπιτικό μιλφέιγ της μαμάς.

Συστατικά

  • 3 πακέτα σφολιατίνια
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 2 ½ κουταλιές κάστερ
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 65 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κρόκους χτυπημένους
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 φακελάκια garni και το αντίστοιχο γάλα
  1. Σε ένα πυρέξ ορθογώνιο μετρίου μεγέθους στρώνουμε μία στρώση σφολιατίνια.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κάστερ, με το αλέυρι σε μία κούπα από το γάλα μας, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
  3. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το μίγμα με το κάστερ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγογδάρτη, μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο, αφού την καλύψουμε πρώτα με πλαστική μεμβράνη , και εν τω μεταξύ χτυπάμε το γάλα με τη σκόνη σαντιγύ. Όταν πήξει η σαντιγύ, προσθέτουμε την κρέμα patisserie μέσα στη σαντιγύ και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  5. Πάνω από τη στρώση με τα σφολιατίνια ρίχνουμε τη μισή κρέμα , μετά στρώνουμε πάλι σφολιατίνια και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος τρίβουμε σφολιατίνια και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη σαντιγύ ή αν θέλουμε να μην αναμείξουμε σαντιγύ και κρέμα , αλλά να στρώσουμε σφοιλιατίνια, από πάνω κρέμα, σφολιατίνια , κρέμα και από πάνω σαντιγύ και τριμμένα σφολιτίνια.

Σας προτείνουμε