Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα

Περιγραφή

Νόστιμη και εύκολη και νηστίσιμη πάστα φλώρα.Τραγανή και αφράτη! Δοκιμάστε την, θα ξετρελαθούν τα μικρά σας!

Συστατικά

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 3 κούπες (περίπου) αλεύρι φαρινάπ
  • 1/2 κιλο μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  1. Σε ένα μπωλ προσθέτουμε πρώτα ο χυμό, το κονιάκ και το αραβοσιτέλαιο και αμέσως μετά τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι για λίγο.
  3. Σε μία ταρτιέρα λαδωμένη στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης με τα χέρια , και την πατάμε γύρω γύρω να πάει και στα τοιχώματα.
  4. Από πάνω περιχύνουμε με την μαρμελάδα και με το 1/3 της ζύμης πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την πάστα φλώρα μας, βάζοντας λωρίδες οριζόντια και κάθετα.
  5. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με λίγο μέλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε