Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ρεβανί

Ρεβανί

Περιγραφή

Αφράτο και νόστιμο σιροπιαστό γλυκό. Ταιριάζει τέλεια με παγωτό καϊμάκι.

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζάνια του ελλ.καφέ ζάχαρη
  • 2 φλ.του ελλ.καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • 5 φλ.του ελλ.καφέ αλεύρι
  • 2 φλ.του ελλ.καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
            για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγη κανέλα
  1. Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά που είναι με τη σειρά που είναι γραμμένα και χτυπάμε.
  3. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.Εμένα μου πήρε περίπου 1/2 ώρα.
  4. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας.Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και αποσύρουμε.
  5. Σιροπιάζουμε το κρύο σχετικά ρεβανί με το ζεστό σιρόπι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.Μπορούμε να βάλουμε αντί για 5 φλιτζανάκια αλεύρι και 2 σιμιγδάλι, 7 φλιτζανάκια μόνο αλεύρι ή μόνο σιμιγδάλι.

Σας προτείνουμε