Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σαν προφιτερόλ

Σαν προφιτερόλ

Περιγραφή

Μια σοκολατένια απόλαυση που θα τους ξετρελάνει όλους!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • 2 κουβερτούρες
  • 350 γρ. μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. κακάο κ.σ. άχνη
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 κρέμα γάλακτος φυτική για ζαχαροπλαστική
  • νιφάδες κουβερτούρα για το στόλισμα
  1. Βουτάμε τις φρυγανιές στο μίγμα γάλακτος, κονιάκ και άχνης και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα, τη μαργαρίνη, το κακάο και τη ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πάρει το χρώμα της κουβερτούρας.
  4. Στρώνουμε το μίγμα πάνω στις φρυγανιές και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι να γίνει στέρεο το μίγμα.
  5. Χτυπάμε τη σαντιγύ και τη στρώνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  6. Στολίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπήστε πρώτα τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Αφιερωμένη στη Χαρά που μας έδωσε την συνταγή.

Σας προτείνουμε