Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Σαρακοστιανή Μηλόπιτα

Σαρακοστιανή Μηλόπιτα

Περιγραφή

Μμμμμμ......τύφλα να χει η κανονική. Πεντανόστιμη για ολες τις ωρες, ζουμερή, αφράτη και μυρωδάτη!

Συστατικά

  • ~ 2 κούπες σπορέλαιο
  • ~ 2 κούπες πορτοκαλάδα
  • ~ 2 κούπες ζάχαρη
  • ~ 4 1/2 ή 5 κούπες αλεύρι ( να γινει σχετικά σφιχτή ζύμη)
  • ~ 2 βανίλιες
  • ~ 1 μπεικιν παουντερ
  • ~ 4 μήλα
  • ~ κανέλα
  • ~ λίγο κονιάκ
  • Προαιρετικα: σταφιδες, σταγονες κουβερτουρας ή κουβερτουρα σε μικρα κομματακια .
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Τα τοποθετούμε σε λεκανιτσα και τα πασπαλιζουμε με κανελα(οση θελουμε),τις σταφιδες, και την κουβερτουρα.
  2. Στον καδο του μιξερ ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε ολα μαζι σε σχετικα σφιχτη ζυμη.
  3. Τελος αναμειγνυουμε τη ζυμη με τα μηλα.
  4. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταψι 35Χ40 και ριχνουμε το μειγμα.
  5. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180C για 15' μονο απο κατω και για 1 ωρα περιπου πανω κατω μεχρι να παρει ωραιο χρωμα και να αρχισει να ξεκολλαει ελαφρα απο τα τοιχωματα του ταψιου.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η σταφίδα κυρίως, αλλά και η κουβερτούρα δίνουν πολύ νοστιμιά και προτείνω να μην τα παραλείψετε. Καλή επιτυχία! ^ - ^

Σας προτείνουμε