Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σοκολατίνα

Σοκολατίνα

Περιγραφή

Σοκολατένια αμαρτία! Ένα σοκολατένιο κέικ κατσαρόλας.

Συστατικά

  • 1 μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 6 κουταλιές κακάο
  1. Σε κατσαρόλα βάζεις το νερό, τη μαργαρίνη, και τη ζάχαρη τα ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά. Μετά ρίχνεις το κακάο. Κρατάς ένα ποτήρι από το μείγμα για να το χρησιμοποιήσεις ως γλάσσο.Μετά αποσύρουμε από τη φωτιά,αφήνω λίγο να χλιαρίνει και ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν.
  2. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια τα οποία τα χτυπάω σε μαρέγκα.
  3. Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω τη βανίλια και τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω.
  4. Μετά ρίχνω και τη μαρέγκα και ανακατεύω.
  5. Βουτυρώνω ένα ταψί και στρώνω το χυλό. Ψήνω 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Κόβω σε κομμάτια και ρίχνω από πάνω το ποτήρι που κράτησα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αυτή την συνταγή την κάνει χρόνια η μητέρα μου και γίνεται ανάρπαστη. Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε