Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Τάρτα Σοκολάτας

Τάρτα Σοκολάτας

Περιγραφή

Υπέροχο και εύκολο γλυκάκι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

    Για την Βάση:
  • 250 γρ.μπισκότα τύπου Digestive
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά με πραλίνα)
  • Για την Κρέμα:
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτουρα κλασική πάρα πολύ ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. γάλα πολύ καυτό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  1. Για την Βάση :
  2. Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Ρίχνουμε την σοκολάτα και περιμένουμε να λιώσουν.
  4. Ρίχνουμε το μπισκότο στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα.
  5. Το βάζουμε σε ένα τσέρκι 20-25 εκ. κ το πατάμε για να φτιάξουμε την βάση. Βάζουμε κ γύρω γυρω στο τοίχωμα (γιατι αργότερα θα ρίξουμε την σοκολάτα).
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας.
  7. Για την Κρέμα Σοκολάτας:
  8. Βράζουμε το γάλα , πρέπει να είναι πολύ καυτό.
  9. Σ'ένα γυάλινο μπωλ έχουμε την πολυ ψιλοκομμενη σοκολάτα κ πρώτα ρίχνω το 1/3 του καυτού γάλατος στο μπωλ με την σοκολάτα κ ανακατευω ώσπου να λιώσει. Σιγά σιγά ρίχνω κ το υπόλοιπο για να μπορεί να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα.
  10. Λιώνουμε το βουτυρο , κ το ρίχνουμε κ αυτο στην κρέμα σοκολάτας.
  11. Ρίχνουμε την κρέμα στην βάση μπισκότου. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου ή για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά το βγάζουμε.
  12. Το γλυκό δεν το αφήνουμε στο ψυγείο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Είναι ακόμα πιο απολαυστικό αν το συνοδεύσετε με παγωτό!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε