Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Τρουφάκια

Τρουφάκια

Περιγραφή

Τα κλασικά τρουφάκια της μαμάς. Θυμίζουν αρκετά κορμό.

Συστατικά

  • 1/2 κιλού πτι-μπερ σπασμένα (ή αλεσμένα ανάλογα με το γούστο σας)
  • 1/2 κιλού καρύδια ψιλοκομμένα (ή αλεσμένα)
  • 300 γρ. τρούφα
  • 350 ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουταλιές κακάο
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1/2 φλ. καφέ κονιάκ
  • 1/2 βιτάμ πλάκα λιωμένο
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ως εξής: πτι-μπερ, καρύδια, άχνη, βιτάμ, γάλα και κονιάκ. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα. Στη φωτογραφία τα έχω τυλίξει σε χρωματιστή τρούφα, κατόπιν παραγγελίας του γιου μου για την ονομαστική του εορτή.
  2. Καλή επιτυχία. Είναι πανεύκολο. Και μπορούν οι μικροί σεφ να βοηθήσουν, ακόμη και αν η κουζίνα γίνει χάλια! Αξίζει!!! 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε