Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τσουρέκια με κάστανο

Τσουρέκια με κάστανο

Περιγραφή

Τσουρέκια με κάστανο ή πραλίνα φουντουκιού με επικάλυψη σοκολάτας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τσουρέκι έφαγα. Πραγματικά πεντανόστιμα.

Συστατικά

  • 3 κιλά αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 3 φακελάκια μαγιά
  • 600 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 1 φακέλάκι μαχλέπι
  • ½ κουταλάκι μαστίχα σκόνη
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κρόκους για το άλειμμα
  • Σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ
  •          Για τον πουρέ/σάλτσα κάστανο
  • 250γρ. κάστανα βρασμένα(καθαρό βάρος)
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα γάλα
  •            Και 250γρ πραλίνα φουντουκιού (αν θέλετε να τα γεμίσετε με πραλίνα)
  • Για την επικάλυψη με σοκολάτας , για κάθε 100 γρ. κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος χρησιμοποιούμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
  1. Ακολουθούμε τη διαδικασία για τα τσουρέκια αφράτα μέχρι και το βήμα 5. Μετά πλάθουμε λωρίδες και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμα.
  2. Για τον πουρέ κάστανου, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε απότο μούλτι.
  3. Τα γεμίζουμε με 2 κουταλάκια με γέμιση σάλτσας κάστανου ή πραλίνας φουντουκιού τα κλείνουμε κυλώντας τα στον πάγκο με τα δύο χέρια μας και πλάθουμε πλεξούδες τα τσουρέκια μας.
  4. Τα αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες του φούρνου στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Τα βάζουμε μέσα στο φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι, περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.
  5. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και στους 180 βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Για το γλάσσο, βάζουμε τη σοκολάτα κομματιασμένη σε κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και ανακατεύουμε πότε πότε. Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει .
  7. Απλώνουμε τα τσουρέκια σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσσο.
 

1)

2)

3)

4)

5)

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Με αυτή τη δοσολογία για τη σάλτσα κάστανου γέμισα 3 τσουρέκια μεγαλούτσικα.

Σας προτείνουμε