Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τσουρέκια νηστίσιμα

Τσουρέκια νηστίσιμα

Περιγραφή

Τσουρέκια νηστίσιμα,που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά!

Συστατικά

  • 200 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κακουλέ
  • 1 ½ κουταλάκι μαχλέπι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι
  • Για το προζύμι
  • 75 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  1. Για το προζύμι διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλέυρι. Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες, περίπου 20-30 λεπτά.
  2. Εν τω μετάξύ ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να διαλυθεί.
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το προζύμι, το χυμό , το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη( σε χλιαρή θερμοκρασία) , το μαχλέπι, το κακουλέ, το αλάτι , το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα και τοποθετούμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς και έχουμε κλείσει. Αφήνουμε να φουσκώσουν ,να διπλασιαστούν περίπου 1με 1 ½ ώρα. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και κάνουμε πλεξούδες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα πάλι σε ζεστό μέρος. Αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμίγδαλο φιλέ.
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά στους 180 για άλλα 15 περίπου.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε