Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τσουρέκι με κρέμα γάλακτος

Τσουρέκι με κρέμα γάλακτος

Περιγραφή

Το τσουρέκι αυτό είναι τόσο αφράτο και με τέλειες αναλογίες. Είναι το δικό μου!!!

Συστατικά

  • Για το προζύμι
  • 150 γρ νερό χλιαρό
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 75 γρ μαγιά νωπή
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ γάλα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 150 γρ μαργαρίνη
  • 290 γρ ζάχαρη
  • 1050 γρ αλεύρι σκληρό περίπου
  • 1 κουταλάκι κακουλέ
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το κακουλέ , το μαχλέπι και το ξύσμα να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη και η μαργαρίνη.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρίνει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το προζύμι. Σε ένα μπωλ λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς και τον έχουμε σβήσει. Από κάτω τοποθετούμε μία πετσέτα για να μην καεί η μαγιά. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να βγάλει το προζύμι μας φουσκαλίτσες.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το γάλα και αμέσω και το προζύμι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να μην μπορούμε άλλο. Μετά χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Προσθέτουμε και ζυμώνουμε. Θα κολλάνε σίγουρα. Δε θα βάλουμε άλλο αλέυρι. Θα βρέξουμε τα χέρι α μας με αραβοσιτέλαιο και θα ζυμώσουμε ελαφρά. Θα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβρανη και βάζουμε στο φούρνο πάλι με την πετσέτα από κάτω από τη λεκάνη και μια πετσέτα από πάνω από την πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει. Δε θέλει πολύ . Μία μιάμιση ώρα και θα το δείτε να ξεχειλίζει. Φτιαχνουμε πλεξούδες και αραδιάζουμε τα τσουρεκια μας σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν κανένα 20 λεπτο και αλείφουμε με κρόκο αυγού , πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 10 στους 170 βαθμούς. Έτοιμα!!!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Θέλει μεγάλη προσοχή να μην κάψει η μαγιά , γι αυτό και όλα τα υλικά πρέπει να είναι χλιαρά. Θα τα αφήσουμε να χλιαρίνουν καλά και θα δοκιμάσουμε με τα χέρια μας τη θερμοκρασία. Αν αργεί να κρυώσει να το μεταφέρετε σε ένα πιο μεγάλο σκεύος. Είναι πολύ νόστιμα αυτά τα τσουρέκια. Όπου τα έχω κεράσει , έχουν γίνει ανάρπαστα. Δοκιμάστε τα!!! Γίνονται 3 μεγάλα ή 4 μεσάια τσουρέκια.

Σας προτείνουμε