Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Περιγραφή

Απλά μπισκοτάκια βουτύρου για κουπατ.

Συστατικά

  • 1 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ βανίλια
  • 2 αβγά
  • 4 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 1 κγ μπέικιν
  • Για το γλάσο χρησιμοποίησα ζάχαρη άχνη και χυμό πορτοκάλι. Η αναλογία εξαρτάται από την υφή  του γλάσου που θέλουμε να πετύχουμε.Για παράδειγμα 1 κούπα ζάχαρη άχνη με 1 κσ χυμό
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο ώσπου να αφρατέψουν και στη συνέχεις προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα.
  2. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι .
  3.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για  10-15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και στρώνουμε τη ζυμη.Φτιάχνουμε τα σχέδια με κουπ-ατ και αφαιρούμε την υπόλοιπη ζύμη για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε .Ετσι δεν ανησυχούμε μήπως χαλάσει το σχέδιο κατά τη μεταφορά από τον πάγκο στο ταψί. Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα. Δοκιμάστε το με τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Η συνταγή είναι της κας Βέφας Αλεξιάδου.

Σας προτείνουμε