Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μηλόπιτα ανάποδη

Μηλόπιτα ανάποδη

Περιγραφή

Μηλόπιτα αναποδογυριστή

Συστατικά

125 γρ βιτάμ
5 μήλα
κανέλα
100 γρ ζάχαρη

για τη ζύμη
125 γρ βιτάμ
125 γρ ζάχαρη
1 κούπα φαρινάπ
3 αυγά
2 βανίλιες

Αλείφουμε ένα μικρό ταψάκι (διαμέτρου 27 cm) με τα 125 γρ μαργαρίνης, και τα πλαϊνά του, από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς να κάψει και να λιώσει η ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα μήλα και κόψει σε μισοφέγγαρα.( τα πασπαλίζουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν).
Ετοιμάζουμε και τη ζύμη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να ασπρίσουν , ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι και στρώνουμε από πάνω τα μήλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ρίχνουμε από πάνω και τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε