Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Εύκολα μπισκότα βουτύρου

Εύκολα μπισκότα βουτύρου

Περιγραφή

Τα πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου που υπάρχουν....τόσο αφράτη ζύμη και χωρίς αυγά!

Συστατικά

350 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
100 γρ άχνη ζάχαρη
2-3 βανιλίνες
1 μαργαρίνη 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και τις βανίλιες. Χτυπάμε μέχρι να υγραθεί το αλέυρι και μετά μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μπάλα.
Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Την απλώνουμε σε πάγκο όπου έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλέυρι και με πλάστη ή και με τα χέρια μας την πατάμε για να απλωθεί.
Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμε΄νο φούρνο στους 190 βαθμούς για 11 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε θα είναι λίγο μαλακά, αλλά σκληραίνουν μόλις κρυώσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η ζύμη μπορεί να κόβετε όταν την απλώνουμε, αλλά την ξανακολλάμε άνετα. Είναι πολύ εύπλαστη. Όταν τελειώσουμε την πρώτη φορά με τις κουπάτ ξαναμαζέυουμε την ζύμη και την ξανααπλώνουμε μέχρι να τελειώσει.

Σας προτείνουμε