Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

cheesecake με μπανάνες κ καραμέλα !

cheesecake με μπανάνες κ καραμέλα !

Περιγραφή

Γλυκό αμαρτία! Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Συστατικά

  • 750 γρ. κρέμα τυρί
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 250 γρ.τριμμένα μπισκότα
  • 120 γρ.βούτυρο λιωμένο
  • 4-5 μπανάνες
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο
  • 300-350 γρ. κρέμα καραμέλας.
  • Για την κρέμα καραμέλας θα χρειαστείτε:
  • 180 γρ, ζάχαρη
  • 300 γρ.κρεμα γάλακτος
  • 120 γρ. γλυκόζη
  • 75 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  1. Κόβουμε τις μπανάνες χοντρές σε 5 κομμάτια την κάθε μία και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  2. τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε κάθε κομματακι με λιγη ζάχαρη από πάνω.
  3. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με τα 120γρ.λιωμενο βουτυρο και το απλωνουμε σε ενα τσέρκι 24cm πατωντας το για να κάνουμε την βάση.
  5. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε πρώτα την κρέμα τυρι κ την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα στην αρχή. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ μετα το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και τέλος το κονιάκ. Ριχνουμε την κρεμα μας πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμους για 1 ωρα και 20 λεπτα..
  6. Εφοσον κρυωσουν ολα τα υλικα μας (οι μπανανες κ το μπισκοτο με την κρέμα) ξεκιναμε την διακόσμηση του γλυκού.
  7. Βάζουμε από πάνω τις μπανάνες κ τελος τις περιχυνουμε με την κρέμα κααμέλας.
  8. Εκτέλεση της κρέμας καραμέλας:
  9. Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη , δεν τα αφηνουμε να βράσουν)
  10. Ρίχνουμε ενα μέρος απο την ζαχαρη σιγα σιγα σε ενα αντικολλητικο τηγανι και οταν αρχισει να παιρνει σκουρο χρωμα ριχνουμε σταδιακα και την υπολοιπη. Έτσι, καραμελώνουμε την ζάχαρη και οταν όλη πάρει σκούρο χρώμα αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε αυτη σιγα σιγα να μην ξεχειλύση. Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και οταν η θερμοκρασια του μειγματος πέσει κάτω απο 40-35 βαθμους (να το αντέχει το δάχτυλό μας) ριχνουμε το βούτυρο. Η κρέμα καραμέλας θα σας βγεί παραπάνω απο 350 γρ. μπρειτε να χρησιμοποιησετε την υπόλοιπη σε μπισκότα σε κρέπες βαφλες παγωτό κτλ.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο αλλά η γεύση του θα σας ανταμοιψει!. Εγω έκανα μια μέρα πριν την κρέμα κραμέλας, όταν εφτασε η στιγμή να την περιχύσω πάνω από τις μπανανες, την ζέστανα σε μπεν μαρί κ έριξα περίπου 1 κουπα κρέμα γάλακτος. Προσοχή στο καραμέλωμα της ζάχαρης! (γιατί εμένα μου άρπαξε λίγο) καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε