Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τρουφάκια με γέμιση κέικ και πραλίνας

Τρουφάκια με γέμιση κέικ και πραλίνας

Περιγραφή

Τρουφάκια με γέμιση κέικ βανίλιας, χοντροτριμμένα φουντούκια ,πραλίνας και επικάλυψη σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι.

Συστατικά

Για τη γέμιση
350 γρ έτοιμο κέικ βανίλιας
80 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ πραλίνα φουντουκιού
100 γρ φουντούκια χοντροτριμμένα
1 κγ κονιάκ
Για την επικάλυψη
200 γρ σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι
2 κουταλιές μαργαρίνη
50 γρ κρέμα γάλακτος
Ψιχουλιάζουμε το κέικ με τα χέρια μέσα σε ένα μπωλ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 80 γρ κρέμα γάλακτος με την πραλίνα και το κονιάκ και το προσθέτουμε στα ψίχουλα κέικ.Βάζουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να υγραθεί το κέικ και πλάθουμε μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Κάνουμε μπεν μαρί την σοκολάτα ,την κρέμα γάλακτος και τη μαργαρίνη και αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και τα κυλάμε ένα ένα στην σοκολάτα ξανααραδιάζουμε στη λαδόκολλα και άλλες δύο ώρες στο ψυγείο. Γεμίζουμε τα χαρτάκια για τρουφάκια και έτοιμα!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε