Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μπισκότα με αλεύρι ζέας και κανέλα

Μπισκότα με αλεύρι ζέας και κανέλα

Περιγραφή

Μπισκότα με αλεύρι ζέας, κανέλα και άρωμα πορτοκαλιού.. Μοιάζουν στη γεύση με μελομακάρονα!

Συστατικά

125 ml σησαμέλαιο (1/2 κούπα) 60 γρ.ζάχαρη καστανή 1 κουταλάκι μπέικιν ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1/2 κουταλάκι κανέλα χυμός από μισό πορτοκάλι 200 γρ αλεύρι ζέας
Σε μια μπασίνα βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελαυταίο το αλεύρι. Αφήνουμε 10 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκατοστού και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλα μπισκοτάκια. Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόχαρτο,πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 17 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη, γιατί θα κολλάει λίγο, την πατάμε με το χέρι και ανοίγει μια χαρά. Όταν κόψουμε με κουπάτ και περισσέψει ζύμη, την μαζεύουμε ξανά σε μπάλλα και την ξανααπλώνουμε. Ξανακόβουμε με κουπάτ. Προσεξτε πώς θα μεταφέρετε τα μπισκοτάκια στο ταψί να μην σας διαλυθούν.

Σας προτείνουμε