Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Φανουρόπιτα με σησαμέλαιο

Φανουρόπιτα με σησαμέλαιο

Περιγραφή

Πολύ μωρωδάτη και υγιεινή φανουρόπιτα!

Συστατικά

180 ml χυμό πορτοκαλιού 180 ml χυμό σησαμέλαιο 100 ml νερό 230 γρ ζάχαρη 400 γρ αλεύρι φαρινάπ 200 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα 200 γρ σταφίδες ξανθές ξύσμα από ένα λεμόνι Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Χτυπάμε λίγο τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά ανακατεύονατς και τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες. Μεταφέρουμε το χυλό μας σε ένα ταψάκι τετράγωνο 30χ30, αφού το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε