Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Περιγραφή

Αφράτο και τραγανό γαλακτομπούρεκο!

Συστατικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κούπες γάλα (1 λίτρο)
2 βανιλίνες και ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμός από μισό λεμόνι
ένα ξυλάκι κανέλας
2 κουταλάκια μέλι

150 γρ βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει

Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με αυγδογδάρτη και χαμηλώνουμε τη φωτιά , ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να γίνει μία ελαφριά παχύρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή . Χτυπάμε και τους κρόκους και ενώνουμε με την μαρέγκα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τα αυγά στην κατσαρόλα με την κρέμα και χτυπάμε πολύ γρήγορα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί στρόγγυλο διαμέτρου 34 εκατοστών και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντας ανάμεσα καλά με βούτυρο και πατώντας προς τα κάτω τις άκρες μέχρι να τελειώσουμε τα μισά φύλλα. Περιχυνουμε με την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ,ραντίζουμε και με λίγο νερό, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Στο καυτό γλυκό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε