Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κουλουράκια πασχαλινά της μανούλας

Κουλουράκια πασχαλινά της μανούλας

Περιγραφή

Αυτήν τη συνταγή την ξέθαψα από ένα τετράδιο με συνταγές της μητέρας μου....είναι της γιαγιάς μου...είμαι πολύ περήφανη που την εκτέλεσα τόσο πετυχημένα....η γιαγιά μου ήταν από τις καλύτερες μαγείρισες. Μάλλον σ αυτήν έχω μοιάσει!!!

Συστατικά

250 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
4 αυγά
3 βανιλίνες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κοφτό κουταλάκι αμμωνία
770-800 γρ αλεύρι
2 κρόκους για να αλείψουμε τα κουλουράκια

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τις βανιλίνες, την αμμωνία και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το ξύσμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι, συνεχίζοντας με το μίξερ, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το μίξερ, οπότε βάζουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να τελειώσει το αλεύρι. Μαζεύουμε σε μπάλα , αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας και πλάθουμε κουλουράκια.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 5 λεπτά και στους 180 βαθμούς για τα επόμενα 12-13 λεπτά...και έτοιμα!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε