Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μεθυσμένη βασιλόπιτα

Μεθυσμένη βασιλόπιτα

Περιγραφή

Πάντα σπιτική η βασιλόπιτα μας..απλά φέτος τη μέθυσα λίγο! Καλή χρονιά!

Συστατικά

250 γρ άχνη 250 γρ φρέσκο βούτυρο(θερμοκρασία δωματίου) 150 γρ σταφίδες 200 γρ καρύδι τριμμένο 4 αυγά 250 γρ αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο 2 βανίλιες 50 ml λικέρ κεράσι 1/2 κουταλάκι κανέλα Λιγο μαχλέπι Ξύσμα απο ένα πορτοκαλί
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιασουν στο λικέρ. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και το τριμμένο καρύδι και προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, την κανέλα και το μαχλέπι και τις σταφίδες μαζί με το λικέρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάνε να ενσωματωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μιγμα σε βουτυρωμενο ταψάκι διαμέτρου 28 εκ , βάζουμε το φλουρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο για μία ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε