Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πάστα φλώρα με σπιτική πραλίνα

Πάστα φλώρα με σπιτική πραλίνα

Περιγραφή

Συνηθίσαμε να την τρώμε με μαρμελάδα...δοκιμάστε την με σπιτική πραλίνα...

Συστατικά

για την σπιτική πραλίνα
125 γρ μαργαρίνη
125 γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο
30 γρ κακάο πικρό κοσκινισμένο
80 γρ φουντούκια αλεσμένα στου μούλτι
(από την πραλίνα θα χρησιμοποιήσουμε περίπου 350 με 400 γρ)

για τη ζύμη
200 γρ μαργαρίνη
130 γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανιλίνες
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά κονιάκ προαιρετικά
450 γρ φαρινάπ

1 κρόκος με 1 κουταλιά νερό για το άλλειμα των κορδονιών.

Για την σπιτική πραλίνα ακολουθούμε τις οδηγίες από την συνταγή σπιτική πραλίνα.

Για την πάστα φλώρα χτυπάμε πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την βανιλίνη, τα αυγά, το ξύσμα, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το μίξερ. Μετά χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψάκι, από πάνω την πραλίνα και από πάνω με το υπόλοιπο της ζύμης φτιάχνουμε κορδονάκια και στολίζουμε την πάστα φλώρα.

Αλείφουμε τα κορδονάκια και το γύρω γύρω της ζύμης με το μίγμα αυγού νερού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε