Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σοκολατόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σοκολατόπιτα με σπιτικό φύλλο

Περιγραφή

Ό,τι και να πω ειναι λίγο για αυτήν την υπέροχη πίτα..

Συστατικά

Για τη ζύμη 370 γρ νερό, περιπου 600 γρ αλεύρι 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουτάλια ζάχαρη 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο - για τη γέμιση 2 σοκολάτες γάλακτος ψιλοκομμένες 2 σοκολάτες μαύρες με 70% κακάο ψιλοκομμένες Αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπασίνα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο ,το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατευουμε και ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγο ακόμη αν χρειάζεται να ειναι η ζύμη μαλακή. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να ανοίγουμε φύλλα με τον πλαστή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια . Σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, και στρώνουμε τα μισά σε λαδωμένο ταψάκι, αλειφοντας τα ανάμεσα με αραβοσιτέλαιο. Μόλις φτάσουμε στα μισά γεμίζουμε με τις σοκολάτες και συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλειφοντας ενδιάμεσα με λάδι. Στρώνουμε και το τελευταίο και αφού λαδώσουμε πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για περιπου 50 λεπτά με μια ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε