Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σουσαμόπιτα σιροπιαστή

Σουσαμόπιτα σιροπιαστή

Περιγραφή

Αυτό το γλυκό συνηθίζουν να το φτιάχνουν στο νομό Σερρών. Είναι με φύλλο κρούστας, σουσάμι και ξηρούς καρπούς, σιροπιαστό.

Συστατικά

2 πακέτα φύλλο κρούστας
για τη γέμιση
1 κιλό σουσάμι
400 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
400 γρ αμύγδαλα χοντροτριμμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
11/2 φλιτζανάκι του ελληνικού ζάχαρη
για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
2 λίτρα νερό
1 κλωναράκι κανέλας
1 κουταλάκι γλυκόζη
1/2 λεμόνι στυμμένο
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο για να αλείφουμε τα φύλλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο στο ταψί του φούρνου.
Στρώνουμε κάθε φορά ένα φύλλο, λαδώνουμε ελαφρώς με το πινέλο και από πάνω πασαπλίζουμε με γέμιση.Και στις άκρες.
Αυτό κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία 160-170 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, στην ένδειξη πάνω κάτω.
Να ροδίσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζι τα υλικά του σιροπιού για 5-6 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και μόλις βγει η πίτα την περιχύνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε